Polenta z gobovo omako

Kategorija: glavna jed SOS recept
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 100 g instant polente
  • 300 g svežih gob ali 200 g vloženih
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 jedilni žlici moke
  • sol*
  • olje*

Priprava

Polento skuhamo po navodilih.

Gobe sesekljamo.

Čebulo sesekljamo in popečemo na olju, da postekleni. Dodamo gobe in med mešanjem prepražimo. Zalijemo z malo vode.

Česen drobno sesekljamo.

Jed solimo, dodamo česen in v vodi razmešano moko. Kuhamo 15 minut in z omako prelijemo polento.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, pri pripravi ne uporabite soli in olja. Za praženje namesto olja uporabite vodo in/ali malo sojine omake.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte