Veganske palačinke v Rožni

palacinke_prestavljeno.jpg

 

DOGODKI VEGANSKEGA TEDNA SO PRESTAVLJENI. KO BODO ZNANI NOVI DATUMI JIH BOMO OBJAVILI!

 

Kdaj: 11. - 20. marec 2020
Kje: Rožna dolina, Ljubljana

Vedno več ljudi se odloča za prehrano brez živalskih izdelkov (mesa, jajc, mleka in medu) pa naj bo to zaradi ljubezni do živali, skrbi za okolje, njenih pozitivnih vplivov na zdravje, saj  zmanjšuje možnosti za nastanek številnih kroničnih bolezni - sladkorna bolezen, rak, srčno-žilne bolezni idr.

Vedno več veganov nas je tudi v Rožni Dolini in ‘menza’ je bila vedno kraj za druženje študentov med vsakodnevnimi obveznostmi in pogosto je to edini čas, ki ga lahko preživimo s prijatelji. Zato smo v sodelovanju Slovenskega veganskega društva in Študentskega doma Ljubljana organizirali veganski teden, ki bo otvoritveni teden veganskega menija na dnevnem jedilniku. 

Tudi če nisi vegan, pridi in poskusi nekaj novega.

 

DOGODKI

Veganski meni na dnevnem jedilniku

16.3. - 20.3.2020
Restavracija Rožna Kuh'na, Svetčeva ulica 9, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

 

Veganski teden v Rožni kuh'ni

Torek 11.3. in sreda 12.3.2020 med 12:00 in 14:00
Mala kulturna dvorana na upravi v Rožni dolini, Svetčeva ulica 9, Ljubljana

V Rožno kuh’no KONČNO prihaja veganski meni. Juhu! To je vredno proslavit! Ulet na palačinko.

Dogodek na Facebooku

 

Predavanje Kaj je s tem veganstvom?!

Torek 12.3.2020 ob 17:00

Ti cimra teži s svojim veganstvom, ti pa sploh ne veš kaj to pomeni? SI slišal za dogodek na kmetiji in  ti grejo aktivisti na živce? Imaš rad živali in nočeš podpirati krutosti, ki so je deležne? Se že spogleduješ z veganstvom pa bi rad izvedel, če je to res tako težko, kot to slišiš iz medijev?
Izvedel boš, kaj o veganstvu pravijo svetovne zdravstvene organizacije.Pridobil boš koristne informacije o mikro in makro hranilih npr. kaj je B12 in zakaj je del veganske prehrane, zakaj te ne bi smelo skrbeti glede vnosa beljakovin in zakaj kalcij ni prisoten le v kravjem mleku.
Pridi in se prepričaj.

Dogodek na Facebooku