48. Veganski pohod za vsakogar - Golica (1835 m)

golica_570.png

Kdaj: Nedelja, 28.5.2023, ob 9:30 (odhod iz Ljubljane ob 8:00)
Kje: Štartamo iz Planine pod Golico (980 m)
Kako? Prijavi se preko obrazca

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. V nedeljo, 28. maja se bomo povzpeli do koče na Golici in naredili 855 metrov višinske razlike. Hodili bomo s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev ter tudi kakšna vetrovka in/ali sintetična puhovka, zelo priporočene pa so tudi pohodne palice.
 
Na vrhu Golice se nahaja tudi planinska koča 1835 m), kjer upamo, da se bo dalo dobiti kaj veganskega za pod zob. Možnosti bodo objavljene naknadno. V vsakem primeru imate lahko s seboj kakšen veganski sendvič ali prigrizek, lahko tudi kaj takšnega, kar podelite z ostalimi pohodniki.
 
Golica je neporaščen vrh, ki se nahaja severno od Jesenic. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico je lep pogled na zahodne Karavanke in del Julijskih Alp s Triglavom. Najprimernejši čas za obisk Golice je mesec maj, saj na pobočjih Planine pod Golico takrat cvetijo narcise, ki krasijo okolico. Zaradi ohranjanja narcis, le teh ne trgajmo in s tem dopustimo, da jih bodo občudovali še naslednji rodovi.
 
PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko zgornjega obrazca, najkasneje do sobote zvečer. Podatki v obrazcu so namenjeni temu, da bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj to prav tako zabeleži, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@vegan.si.
 
NA DAN POHODA:
Dobimo se na Planini pod Golico (980 m) na urejenem parkirišču pod Savskimi jamami ob 9:30. Iz Ljubljane bomo štartali iz parkirišča pred Merkurjem v Vižmarjah (Celovška cesta 479) ob 8:00.
Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije!

V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.
 
O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.
 
Se vidimo! :)