47. Veganski pohod za vsakogar - Kum (1220 m)

kum_fb.png

Kdaj: Nedelja, 7.5.2023, ob 9:15 (odhod iz Ljubljane ob 8:00)
Kje: Štartamo iz Zagorja ob Savi (220 m)
Kako? Prijavi se preko obrazca

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. V nedeljo, 7. maja se bomo povzpeli do koče na Kum in naredili 1000 metrov višinske razlike. Hodili bomo s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev ter tudi kakšna vetrovka in/ali sintetična puhovka, zelo priporočene pa so tudi pohodne palice.
 
Na vrhu Kuma se poleg cerkve nahaja tudi planinski dom (1220 m), kjer upamo, da se bo dalo dobiti kaj veganskega za pod zob. Možnosti bodo objavljene naknadno. V vsakem primeru imate lahko s seboj kakšen veganski sendvič ali prigrizek, lahko tudi kaj takšnega, kar podelite z ostalimi pohodniki.
 
Kum je s 1220 metri najvišji vrh Posavskega hribovja. Ker se vrh dviga nad Zasavjem, ga nekateri imenujejo tudi Zasavski Triglav. Na vrhu so planinski dom, oddajniki ter Cerkev sv. Neže. Na vrhu je tudi razgledna plošča, ki kaže bolj znane vrhove večjega dela Slovenije, seveda tiste, katere se z vrha vidi. Ob lepem vremenu razgled z vrha seže od bližnjega Posavskega hribovja do nekoliko bolj oddaljenih Kamniških in Savinjskih Alp, Karavank in Julijskih Alp s Triglavom. Na vrhu je tudi nekaj igral, kjer se lahko igrajo otroci.
 
PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko zgornjega obrazca, najkasneje do sobote zvečer. Podatki v obrazcu so namenjeni temu, da bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj to prav tako zabeleži, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@vegan.si.
 
NA DAN POHODA:
Dobimo se na urejenem parkirišču v bližini bencinske črpalke v Zagorju ob Savi (220 m) ob 09:15. Iz Ljubljane bomo štartali s parkirišča pri Hoferju na Fužinah (Chengdujska cesta 1) ob 8:00.
Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije!

V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.
 
O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.
 
Se vidimo v nedeljo! :)