Jesenska bučna juha

Kategorija: juha
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 500 g buče
  • 1 manjši korenček
  • pol pora
  • 2 manjši jabolki
  • 1 žlička rastlinskega olja
  • 700 ml zelenjavne jušne osnove
  • sol, poper, kumina, kurkuma in curry
  • pest bučnih semen
  • bučno olje in rastlinski jogurt za dekoracijo

Priprava

Bučo olupimo, očistimo, narežemo na kocke in pečemo na peki papirju v pečici na 180 stopinj do mehkega.

Pod tekočo vodo dobro umijemo por po slojih, saj se vmes rada skriva zemlja. Olupimo in izkoščičimo jabolki ter olupimo korenček. Vse narežemo na tanke rezine in pražimo par minut na olju.

Ko je buča zmehčana, jo dodamo zelenjavi in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo toliko časa, da je vse zmehčano. Zmiksamo s paličnim mešalnikom v kremno juhico. Po potrebi še zalijemo z jušno osnovo, če želimo bolj tekočo juho.

Dodamo začimbe (raje za začetek malo, pa se potem še začini) in serviramo. Potrosimo z bučnimi semeni, pokapljamo z bučnim oljem in dodamo kupček jogurta.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte