Ovsena kaša z jagodičevjem

Kategorija: sladica zajtrk
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 1 skodelica ovsenih kosmičev (1 skodelica=250 ml)
  • 1 skodelica vode
  • 1,5 skodelice mandljevega napitka (ali drugega)
  • 1 žlička cimeta ali vanilijeve arome (ali oboje)
  • 1 žlica chia semen (ali drugih)
  • 1 banana
  • 1 skodelica jagodičevja (lahko zmrznjeno)

Priprava

Kosmiče damo v kozico in jih prelijemo z vodo. Pustimo jih namakati nekaj ur, najbolje kar čez noč v hladilniku.

Prelijemo jih z rastlinskim napitkom, dodamo cimet, vanilijo in semena ter kuhamo približno pet minut. Po potrebi dodamo še napitka.

Kašo zvrnemo v najljubšo šalčko. Zdaj je na vrsti najboljši del – dodajanje sadja in ostalih dobrot po želji. No, jesti tole kašo je seveda še boljši del!

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte