Za 2 osebi:
*namesto kvinoje lahko uporabimo bulgur, riž, kuskus ali ajdovo kašo
Kvinojo dobro splaknemo pod tekočo vodo in jo damo kuhati v vodo. Razmerje kvinoja:voda je 1:2. Kuhamo približno 15 minut na rahlem ognju.
Medtem ko se kvinoja kuha, operemo paradižnik, mlado čebulo, olupimo kumaro in vse narežemo na drobne kocke.
Ko je kvinoja kuhana, jo odcedimo, damo v posodo za solato in pustimo, da se dobro ohladi.
V ohlajeno kvinojo damo narezan paradižnik, čebulo in kumaro. Dodamo sol, olje in sok limone.
Na koncu splaknemo pod tekočo vodo peteršilj, koriander in meto ter vse zelo drobno nasekljamo, dodamo kvinoji in solato zelo dobro premešamo.
Pokusimo in po potrebi dosolimo ali dokisamo s sokom limone.
Po solati potrosimo narezane mandlje.
Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.