Kvinojina Tabbouleh solata

Kategorija: glavna jed predjed priloga solata
Predviden čas priprave: 25 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 150 g surove kvinoje*
  • 3 paradižniki
  • 1 kumara
  • 2 mladi čebulici
  • 1 manjši šopek svežega peteršilja in koriandra
  • 0,5 manjšega šopka sveže mete
  • 1 žlička morske soli
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 limona
  • 1 manjša pest narezanih mandljev

*namesto kvinoje lahko uporabimo bulgur, riž, kuskus ali ajdovo kašo

Priprava

Kvinojo dobro splaknemo pod tekočo vodo in jo damo kuhati v vodo. Razmerje kvinoja:voda je 1:2. Kuhamo približno 15 minut na rahlem ognju.

Medtem ko se kvinoja kuha, operemo paradižnik, mlado čebulo, olupimo kumaro in vse narežemo na drobne kocke.

Ko je kvinoja kuhana, jo odcedimo, damo v posodo za solato in pustimo, da se dobro ohladi.

V ohlajeno kvinojo damo narezan paradižnik, čebulo in kumaro. Dodamo sol, olje in sok limone.
Na koncu splaknemo pod tekočo vodo peteršilj, koriander in meto ter vse zelo drobno nasekljamo, dodamo kvinoji in solato zelo dobro premešamo.

Pokusimo in po potrebi dosolimo ali dokisamo s sokom limone.

Po solati potrosimo narezane mandlje.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte