Za 4 tortilije:
Za fižolov namaz:
Pripravimo fižolov namaz. Namaz shranimo za kasneje.
Operemo solato in s kuhinjsko brisačko osušimo liste. Operemo paradižnik in ga razpolovimo. Olupimo kumaro in narežemo tanke rezine. Zelju odstranimo zunanje liste in trdi del ter ga drobno nasekljamo.
V kozico damo fižol, koruzo, sol poper, kumino, česen, opran in drobno sesekljan peteršilj in vse skupaj dobro premešamo. Pražimo nekaj minut na srednje visoki temperaturi.
V večji ponvi segrejemo tortiljo po navodilih na embalaži – ponavadi je dovolj že 1 minuta na vsaki strani. Čez lahko kanemo nekaj kapljic vode, da bodo bolj mehke.
Pogreto tortiljo damo na krožnik, na en del namažemo namaz, čez damo fižol in koruzo, 4 rezine kumare, 4 polovičke češnjevega paradižnika, 3 liste solate in manjšo pest zelja. Tortilijo zavijemo in postrežemo.
Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.