Dimljen tofu s sezamom

Kategorija: glavna jed predjed priloga
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 180 g dimljenega tofuja (ali druge vrste)
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici sezamovih semen

Priprava

Pečico vklopimo na 210 stopinj Celzija.

Tofu prerežemo na dve tanjši rezini, ki ju položimo na krožnik in prekrijemo s kuhinjsko brisačko. Tofu obtežimo s posodo – vanjo damo nekaj težkega kot je terilnik. Pustimo približno 10 minut, da tofu izpusti odvečno vodo.

Tofu prerežemo po diagonali, da dobimo 4 trikotnike in jih položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Po tofuju kanemo malo sojine omake in jo razmažemo (kar s prstom). Damo v pečico in pečemo 15 minut.

Potem tofu obrnemo, spet premažemo s sojino omako – tokrat previdno s prstom – tofu je vroč, čez potrosimo sezamova semena. Pečemo še 15 minut oziroma do lepo zapečenega tofuja in semen.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte