Za približno 8 tortic:
V mešalniku zmeljemo 150 g orehov in 150 g indijskih oreškov, da dobimo teksturo, podobno moki.
Dodamo 100 g izkoščičenih datljev, 2 žlici agavinega sirupa in 2 žlici kokosovega olja ter vse skupaj zmeljemo v enotno maso.
Papirčke za mafine položimo v pekač za mafine in vanje naložimo približno 1 cm mase ter jo z žličko pritisnemo ob dno.
Mešalnika ni potrebno očistiti – vanj damo 150 g orehov in jih fino zmeljemo. Dodamo 100 ml agavinega sirupa in meljemo približno pol minute. Dodamo še 150 g izkoščičenih datljev, 160 ml kokosovega mleka, 2 žlici kakava v prahu in 2 žlici kokosovega olja ter zmeljemo do nežne kreme, kar lahko traja nekaj minut.
Kremo naložimo po orehovi podlagi, z žlico jo razporedimo do papirčka in na sredino položimo orehovo jedrce.
Tortice pustimo 2 uri ali dlje v hladilniku. Ko so strjene, jih vzamemo iz papirčkov in potrosimo z naribano čokolado ali kokosovo moko.
*Če nimamo pekača za mafine, lahko vseeno pripravimo tortice v samih papirčkih, mogoče pač ne bodo tako lepe oblike, bodo pa zagotovo imele karakter.
*Namesto pekača za mafine se lahko znajdemo s kozarci ali manjšimi skodelicami.
Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.