Čokoladno orehove tortice

Kategorija: sladica presna jed
Predviden čas priprave: 15 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za približno 8 tortic:

  • 300 g orehov & 10 kosov (za dekoracijo)
  • 150 g indijskih oreškov
  • 250 g datljev
  • 100 ml & 2 žlici agavinega sirupa
  • 4 žlice kokosovega olja
  • 160 ml kokosove kreme (ki se nabere na vrhu kokosovega mleka)
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 kos temne čokolade ali 1 žlico kokosove moke (za posip)

Priprava

V mešalniku zmeljemo 150 g orehov in 150 g indijskih oreškov, da dobimo teksturo, podobno moki.
Dodamo 100 g izkoščičenih datljev, 2 žlici agavinega sirupa in 2 žlici kokosovega olja ter vse skupaj zmeljemo v enotno maso.

Papirčke za mafine položimo v pekač za mafine in vanje naložimo približno 1 cm mase ter jo z žličko pritisnemo ob dno.

Mešalnika ni potrebno očistiti – vanj damo 150 g orehov in jih fino zmeljemo. Dodamo 100 ml agavinega sirupa in meljemo približno pol minute. Dodamo še 150 g izkoščičenih datljev, 160 ml kokosovega mleka, 2 žlici kakava v prahu in 2 žlici kokosovega olja ter zmeljemo do nežne kreme, kar lahko traja nekaj minut.

Kremo naložimo po orehovi podlagi, z žlico jo razporedimo do papirčka in na sredino položimo orehovo jedrce.

Tortice pustimo 2 uri ali dlje v hladilniku. Ko so strjene, jih vzamemo iz papirčkov in potrosimo z naribano čokolado ali kokosovo moko.

*Če nimamo pekača za mafine, lahko vseeno pripravimo tortice v samih papirčkih, mogoče pač ne bodo tako lepe oblike, bodo pa zagotovo imele karakter.

*Namesto pekača za mafine se lahko znajdemo s kozarci ali manjšimi skodelicami.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte