Zdrobova juha s korenčkom

Kategorija: juha
Predviden čas priprave: 25 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 5 oseb:

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 dl pšeničnega zdroba
  • 1,5 l vode
  • 2 korenčka
  • 1 žlica domače vegete
  • drobnjak po želji

Priprava

Olje segrejemo in na njem na hitro prepražimo zdrob – toliko, da rahlo porumeni. Že svetlo rjava barva pomeni, da smo pretiravali. Zalijemo z vodo, dodamo olupljen in na drobno nariban korenček in za začetek polovico žlice vegete. Kuhamo 15 minut.

Poskusimo in po potrebi dodamo preostanek vegete. Če je juha pregosta, lahko dodamo še malo vode. Kuhamo še 5 minut.

Dodamo opran in drobno sesekljan drobnjak. Postrežemo. 

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte