Koprivin čaj

Kategorija: napitek SOS recept
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 1 žlica svežih ali posušenih kopriv
  • 2,5 dl vrele vode

Priprava

Koprive prelijemo z vrelo vodo, pokrijemo in pustimo stati 10 minut.

Odcedimo in takoj uživamo v čaju, saj svež obdrži največ hranilnih snovi.

*Koprive lahko posušimo v sušilniku sadja ali pečici. Posušene shranimo v papirno vrečko, na katero lahko zabeležimo vsebino in leto nabiranja.

*Takšna vrečka s posušenimi koprivami je lahko tudi zelo lepo in izvirno darilo – podariti nekaj zdravja je vedno lepo. Poleg podarimo samo še posebno skodelico za čaj in kakšno limono.

*Nabiramo mlade vršičke koprive in liste. Ne pozabimo na vrtnarske rokavice.

*Čaju lahko dodamo regratov med ali limono.

*Koprive nabiramo v čim lepšem okolju, stran od cest.

*Čaj pijemo v zmernih količinah, tako deluje ugodno na našo prebavo. Ne pretiravamo, saj potem deluje odvajalno.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte