Za 2 osebi:
Bučkama odrežemo konca, ju olupimo, naribamo in ožamemo. To lahko storimo kar z rokama – naribani bučki lepo stiskamo med dlanmi.
Dodamo fino sesekljan česen, opran in sesekljan peteršilj, sol, poper in nekaj žlic drobtin, ter premešamo vse skupaj. Poskusimo oblikovati polpet. Če še razpada, spet dodamo nekaj drobtin. Vajo ponavljamo, dokler ne dobimo mase, iz katere lahko oblikujemo čvrste polpete. Poskusimo in po potrebi dodamo sol, poper ali česen.
V večji ponvi na visoki temperaturi segrejemo olje (le to mora biti res vroče, da se ga polpeti ne bi preveč napili) in jih previdno položimo v ponev.
Na obeh straneh dobro popečemo do lepe rjave barve, kar traja nekje 10 minut.
Ko so pečeni, jih položimo na kuhinjske brisačke, da vpijejo odvečno olje.
Postrežemo skupaj s prilogo po želji (npr. krompir, riž, kuskus ipd.) in solato.
Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.