Za 4 osebe:
Na olivnem olju popražimo nasesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo nasesekljan strok česna - toliko, da zadiši.
Dodamo olupljen, opran in na manjše kocke narezan krompir ter olupljene šparglje, ki smo jim odrezali spodnji oleseneli del. Najbolje, da špargelj primemo z vsako roko na enem koncu, ga narahlo upognemo in nam bo kar sam nakazal, kje se želi razlomiti. Če nam test ne uspe, odrežemo nekaj centimentrov od spodnjega konca in ta del zavržemo.
Na hitro vse skupaj popražimo, zalijemo z vodo, dodamo vegeto in peteršilj ter kuhamo toliko časa, da se krompir lepo zmehča. Približno 20 minut - manjše kot bodo kocke, prej bo kuhan.
Dodamo riževo smetano in kuhamo še 5 minut. Po želji začinimo s soljo in poprom, a prej poskusimo juho, saj je že vegeta slana in niti ne potrebujemo veliko soli.
Odstavimo z ognja, shranimo nekaj glavic špargljev za dekoracijo, juho spasiramo s paličnim mešalnikom. Serviramo in na sredino juhe položimo glavice špargljev.
Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.