Mehiška francoska solata

Kategorija: predjed priloga solata
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 3 osebe:

  • 1 skodelica kuhanega fižola
  • 1 skodelica kuhane čičerike
  • 0,5 skodelice koruze
  • 1 žlica bučnih semen
  • 1 žlica lanenih semen
  • 1 zrel avokado
  • 2 žlički soli
  • 0,5 žličke popra
  • 0,5 žličke mletega čilija
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1,5 manjše limete (ali limone)
  • manjša pest svežega peteršilja (ali koriandra)

Priprava

V skledo za solato damo fižol, čičeriko, koruzo in semena.

Avokado prerežemo po dolžini naokoli, vsako polovičko primemo v eno dlan in obrnemo vsako polovičko v svojo stran - podobno kot odpremo breskev. Z žlico postrgamo vso meso, še posebej temno zeleno pod lupino, saj je tisti del avokada najbolj hranljiv.

V blenderju zmiksamo avokado, sol, poper, čili, olje, kis in limeto. Vse skupaj lahko tudi pretlačimo z vilico. Prelijemo čez solato, dobro premešamo in okrasimo z opranim in nasesekljanim peteršiljem. Po potrebi dodamo kakšno od sestavin, da izpopolnimo okus solate.

Solato lahko serviramo v avokadovi lupinici. Prav luštno zgleda, a ne?

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte