Bučka s kvinojo

Kategorija: glavna jed predjed priloga
Predviden čas priprave: 25 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 1 bučka
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička mletega česna
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlička mletega karija
  • ščepec ali dva kurkume
  • ščepec ali dva mletega popra
  • 1 žlica mletega peteršilja
  • 0,5 skodelice kvinoje (=100 g)
  • svež peteršilj za dekoracijo

Priprava

Kvinojo skuhamo po navodilih na embalaži. 

V ponvi na segretem olju prepražimo nasesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo olupljeno in na kocke narezano bučko, vse začimbe in pražimo na srednje visoki temperaturi dokler se bučka ne lepo zmehča, kar traja nekje 15 do 20 minut.

Ko je kvinoja skuhana, jo odcedimo in dodamo bučki v ponev. Dobro premešamo in pražimo še kakšno minutko.

Po vrhu postrosimo opran in nasesekljan svež peteršilj.

Postrežemo skupaj z veliko skledo solate. 

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte