Polentin ježek

Kategorija: glavna jed predjed sladica priloga
Predviden čas priprave: 2 uri 30 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 1 skodelica polente (=250 ml)
  • 3 skodelice vode
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička olja
  • belo grozdje* 
  • črno grozdje*

*uporabimo lahko kakršnokoli sadje ali zelenjavo, tudi veganski sir, narezan na kocke. Sadje lahko pomočimo v stopljeno čokolado ali kakšno drugo kremo. Idej je res veliko!

Priprava

Zavremo vodo s soljo, zmanjšamo ogenj in v vodo počasi z vilico umešamo polento. Dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut, upoštevamo navodila z embalaže.

Ko se polenta malo ohladi, jo zvrnemo v skledo, ki smo jo namazali z žličko olja, da bomo kasneje polento lažje dobili ven. Počakamo vsaj 2 uri ali pa pustimo polento čez noč v hladilniku, da se res dobro strdi. Potem jo zvrnemo iz sklede na krožnik in obložimo z aluminijasto folijo.

Oprano grozdje napičimo na zobotrebce in jih zapičimo v polento.

*Primerno za (otroške zabave) = zdrav prigrizek. 

*Otroci bodo zagotovo radi pomagali pri izdelovanju ježka.

*Polento lahko pomalicamo kasneje ali pa kar takoj, ko ježku zmanjka bodic. Ampak pazimo, da aluminijasto folijo dobro odstranimo, saj res ni dobrega okusa!

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte