Zeljne testenine

Kategorija: glavna jed predjed priloga
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 1 manjša glava belega zelja
  • 1 čebula
  • 1 žlica sladkorja 
  • 0,5 žličke mlete kumine
  • 1 žlička soli
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 200 g testenin po želji
  • ščepec črnega mletega popra

Priprava

Zelju odstranimo zunanje liste - porabimo jih lahko v smutiju, juhici ali jih popražimo z drugo zelenjavo, saj so zelo hranljivi. Zelje prerežemo na pol in odstranimo trdi del. Naribamo.

V ponvi na srednji temperaturi stopimo sladkor na olju. Ko dobi svetlo rjavo barvo, dodamo drobno nasesekljano čebulo, pražimo 2 minuti in dodamo zelje. Solimo, dodamo kumino, pokrijemo, zmanjšamo ogenj in dušimo 15 minut.

Medtem skuhamo testenine v slanem vrelem kropu po navodilih na embalaži. Če imamo testenine radi al dente, jih kuhamo minuto manj kot piše na embalaži, saj jih bomo na hitro pokuhali še z zeljem.

Testenine odcedimo in dodamo zelju ter nežno premešamo in dušimo še minuto. Po vrhu posujemo poper.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte