Čokoladni mousse

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: vegan.si

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 1 skodelica / 240 ml aquafabe (npr. čičerikina voda iz 400 g konzerve čičerike)
  • 140 g veganske čokolade za peko
  • 2 jedilni žlici sladkorja v prahu (ni obvezno)
  • 2 jedilni žlici rastlinskega mleka (npr. sojino mleko)
  • 1/2 čajne žličke vinskega kamna (ali pa 1 čajna žlička jabolčnega kisa / limoninega soka) 
  • ščep čilija v prahu (ali bourbonska vanilija)
  • ščep soli (ni obvezno)
  • okras po izbiri: stepena smetana Soyatoo, granatno jabolko, sveže maline, goji jagode, listi mete, nasekljane neslane pistacije, kokosova moka, čokoladne mrvice (preveri sestavine), naribana čokolada (preveri sestavine)

Priprava

Čokolado nalomimo na manjše koščke, ji dodamo žlico rastlinskega mleka in jo stopimo s pomočjo vodne kopeli. Kopel sestavite sami iz dveh posod - spodnje večje posode, ki vsebuje vročo vodo in zgornje manjše posode, ki jo postavimo na spodnjo tako, da se njeno dno dotika vodne gladine. Stopljeno čokolado odstavimo s toplote in jo pustimo, da se ohladi.

Stepemo čičerikin “sneg”. Med stepanjem lahko po želji dodamo tudi žlico sladkorja v prahu. Ohlajeno čokolado počasi vmešamo v čičerikin “sneg”. Dodamo še ščep čilija in dobro premešamo. Maso predevamo v kozarce in pustimo v hladilniku min. 3 ure (najboljše kar preko noči). V hladilniku jih imamo lahko do 3 dni, v tem primeru jih pokrijemo, sicer se na vrhu izsušijo.

 

Preglej ostale recepte