Veganska jota

Kategorija: juha SOS recept
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g krompirja
  • 500 g kislega zelja ali kisle repe
  • 500 g fižola (8 ur namočenega v vodi in skuhanega ali 
  • konzerviranega)
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • sol in poper
  • 1 lovorjev list
  • po želji še nekaj koščkov veganske šunke ali dimljenega tofuja

Priprava

Kislo zelje/repo pred kuhanjem speremo pod tekočo vodo. Nato ga/jo v slani vodi kuhamo približno 30 minut. Odcedimo in vodo prihranimo. Krompir narežemo na manjše koščke ter ga v rahlo soljeni vodi skuhamo skoraj do mehkega. Ko je kuhan, ga odcedimo. V večjo posodo preložimo kuhan krompir, zelje/repo, fižol in vodo od zelja/repe. Dodamo sesekljan česen, rastlinsko olje, solimo in popramo. Če je jota pregosta, dodamo nekaj vode. Joto pustimo na srednjem ognju še 20 minut. Med kuhanjem dodamo lovorjev list in po želji še nekaj koščkov veganske šunke. 

Preglej ostale recepte