Sestavine za 2 do 3 osebe:
Med mešanjem moki, pecilnemu prašku, sladkorju in soli počasi dodajamo vodo, sojino mleko in dve žlici olja, dokler ni zmes tekoča kot za običajne palačinke. Na ponvi s premazom proti prijemanju segrejemo nekaj kapljic olja in drugo za drugo spečemo palačinke. Vmes vsako obrnemo, da se zapeče tudi na drugi strani. Pečene palačinke shranjujemo na pokritem krožniku, da ostanejo mehke in tople.
Predlogi za nadev
Slan: Naredimo namaz iz sušenih paradižnikov, bazilike, tofuja, soli in česna. Premažemo palačinke in jih zvijemo. Po želji jih zložimo v pekač, prelijemo z vegansko “sirovo” omako in pečemo na 180°C 10 minut.
Sladek: 100 g veganske temne čokolade stopimo nad paro, polijemo na vsako palačinko en del in potresemo z nekaj žlicami kokosove moke.