"Tunina" solata

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 1 osebo:

  • 80 g kuhane čičerike
  • 2 jedilni žlici sezamovih semen
  • 1 jedilna žlica česna v prahu ali 1 sesekljan strok česna
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 5 velikih listov radiča ali endivje
  • 1 velik paradižnik
  • sok pol limone
  • sol
  • 2 jedilni žlici kosmičev jedilnega kvasa*

Priprava

Sezamova semena na suho pražimo v ponvi, dokler se ne obarvajo svetlo rjavo. Čičeriko, sezamova semena, česen, olje, 2 žlici limoninega soka in kvas stresemo v mešalnik in zmešamo, da nastane konzervirani tuni podobna struktura.

Radič/endivijo očistimo, natrgamo in operemo, paradižnik operemo in razrežemo na rezine. Oboje damo v skledo, na vrh z žlico dodamo "tuno", solimo in prelijemo s preostalim limoninim sokom.

*Gre za poseben kvas v obliki kosmičev, ki ni grenak, ima okus po siru in se ga dobi v trgovinah z zdravo prehrano ter v večjih supermarketih.

Preglej ostale recepte