Veganski burger

Kategorija: glavna jed predjed priloga
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Kristina Budna Rovšnik

Sestavine

Za 8 burgerjev: 

  • 3 žlice mletih lanenih semen
  • 400 g kuhanega fižola
  • 1 skodelica (250 ml) nastrganega korenčka
  • 1/3 skodelice (75 l) nasekljanega peteršilja
  • 2 velika stroka sesekljanega česna
  • 1/2 skodelice (125 ml) sesekljane čebule
  • 1/2 skodelice sončničnih semen
  • 3/4 skodelice (175 ml) zmletih ovsenih kosmičev
  • 1/2 skodelice krušnih drobtin
  • 1/2 žlice olivnega olja
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička kumine
  • 3/4 žličke soli
  • poper po želji

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, na pekač damo peki papir.

V skodelici zmešamo sveže zmlet lan in 1/3 skodelice tople vode. Pustimo 10 minut, da se zgosti.

V skledi zmečkamo odcejen fižol. Poizkusila sem že z raznimi pripomočki in ugotovila, da fižol najlažje zmečkamo z roko. :) Dodamo vse sestavine in zgoščen lan.

Oblikujemo 8 kroglic in jih nežno sploščimo.

Pečemo v pečici 15 minut, burgerje previdno obrnemo in jih pečemo še 15 minut.

Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogufacebooku in instagramu

Preglej ostale recepte