Rožičevi polžki

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

Za 15 polžkov:

  • 1/2 listnatega testa (jaz imam tistega iz hladilnika, ki je že razvaljan)
  • 80 g rožičeve moke
  • 1 žlica sladkorja (jaz imam temnega)
  • 3 žlice mleka (uporabite lahko tudi vodo)

Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C.

V skodelici premešamo rožičevo moko, sladkor in mleko.* Na tanko razmažemo na test, zvijemo in razrežemo na enakomerne koleščke.

Ker se ob pečenju znajo razširiti, jih postavimo na pekač z manjšim razmakom.

Pečemo 12 - 15 minut. 

* po želji lahko v nadev dodate tudi rozine in žlico ruma.  

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu.

Preglej ostale recepte