V receptu ni točno navedenih sestavin, ker so le-te odvisne od našega modela. Volumen lahko preprosto izmerimo tako, da nalijemo vodo v model, le-to izlijemo in tako dobimo občutek, koliko zdroba potrebujemo. Naredimo jih lahko v katerem koli modelu, tudi tistem za ledene kocke, ali pa se testo preprosto oblikuje in razreže.
Skuhamo gost zdrob in ga solimo. Še vročega razporedimo v naš model, ki ga pokrijemo s folijo in ohladimo.
Ko je zdrob ohlajen, z vilico poberemo posamezne 'praline' iz modela. Vilico pod kotom zapičimo v model in nežno dvignemo. Odtis vilice kasneje ne bo viden. Tudi, če nam kakšna 'pralina' razpade, jo lahko nežno stisnemo skupaj.
Vsako 'pralino' posujemo in povaljamo v drobtinah*. Ker so rahlo vlažne, se bodo drobtine prijele nanje brez problemov.
Pečemo v pečici na 200 stopinj 25 minut. Vmes jih enkrat pobožamo s čopičem, na katerem je olje, za boljši okus in da dobijo barvo.**
Serviramo rahlo soljene, da dobijo še boljši okus.
Postrežemo ob prilogi po želji.
* k drobtinam lahko primešamo začimbe, recimo papriko, kurkumo, poper, mleto čebulo, česen ...
** svaljke lahko namesto peke tudi ocvremo.
Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebooku, youtubu in blogu.