Speculaas puding

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 40 g gustina oziroma škroba
  • 450 ml mleka
  • 4 žlice sladkorja (jaz imam 3 žlice temnega in 1 žlico belega, zato je tudi temnejša barva)
  • čajna žlička začimb (jaz imam mešanico za speculaas-notri je cimet, muškatni orešček, klinčki, ingver, kardamom in beli poper. Predvidevam, da bi cimet in muškatni orešček že naredila ta trik za okus po speculaasu)
  • zdrobljen keks in mandlji

Priprava

Med stalnim mešanjem zavremo mleko.

V drugi posodici natehtamo škrob, zmešamo z začimbami in sladkorjem, dodamo nekaj žlic mleka in zmešamo v gosto maso. Vlijemo v vrelo mleko in mešamo. Če bomo z metlico mešali hitro, bomo dobili bolj rahlo strukturo, ker bodo zraven mehurčki. Če pa mešamo počasi z lopatko, bo puding gladek.

Nalijemo v navlaženi skodelici in damo na hladno. 

Serviramo tako, da skodelico obrnemo na glavo in pade puding iz nje, posujemo s keksom in mandljem. 

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu.

Preglej ostale recepte