Zeeuwse bolus ali pocukran kakec

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 35 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

  • ostanek testa
  • 1 žlica rjavega sladkorja 

Priprava

Vzamemo testo in ga z rokami raztegnemo v črva. Povaljamo ga v sladkorju. Črva razpolovimo, zavijemo, raztegnemo, povaljamo še enkrat v sladkorju. Ponavljamo, dokler nas je volja in je črv pripravljen sodelovati. Ko se začne rahlo trgati, je verjetno dovolj.

Črva oblikujemo v lep kakec in kakec prav tako povaljamo v sladkorju. 

Pečemo pri 200 °C 25 minut. Jaz sem imela dva kakca na manjšem pekaču. 

Ko vzamemo iz pečice, obnemo pekač na glavo in pustimo kakece pod pekačem kakšno uro, da se ohladijo.

Testo bi moralo biti mehko in sočno in lepljivo. 

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu

Preglej ostale recepte