Enolončnica s stročjim fižolom in lečo

Kategorija: glavna jed juha
Predviden čas priprave: 45 minut
Avtor: Patricija

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1 čebula
  • 300 g stročjega fižola
  • pol skodelice leče (rjave, zelene ali rdeče)
  • 50 g suhih sojinih koščkov
  • pol skodelice paradižnikove mezge
  • voda
  • začimbe po želji (sol, poper, česen v prahu, lovorjev list, bazilika, koper, dimljena paprika, rdeča paprika idr.)

Priprava

Narežite čebulo in jo do zlato rumene barve prepražite na nekaj kapljicah olja. Medtem očistite stročji fižol in ga narežite na manjše kose. Fižol, predhodno namočeno lečo in sojine koščke dodajte v posodo k čebuli in zalijte z vodo. Zraven dajte kuhat še lovorjev list.

Po približno desetih minutah kuhe dodajte paradižnikovo mezgo in začimbe po želji. Kuhajte, dokler niso vse sestavine mehke.

Postrezite s kruhom.

*V kolikor želite enolončnico narediti bolj krepko, lahko med kuho vanjo vmešate še ajdovo kašo, krompir ali testenine ipd.

Preglej ostale recepte