Veganska mesna štruca

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

Za 1 osebo:

  • polovica listnatega testa
  • tretjina vrečke s sojinimi koščki
  • četrtina čebule
  • dve gobici
  • začimbe, ki dišijo po pikniku (česen, poper, sol ...)

Priprava

Pečico prižgemo na 220 °C. Začinimo sojine koščke, jih prelijemo s kropom. Čebulo in gobice narežemo na kocke. Razvijemo testo, ga prerežemo na pol, na sredino damo odcejene sojine koščke, povrh posujemo gobice in čebulo, stranice testa zarežemo z nožem in jih spletemo v nekakšno kito. Damo pečt za 15-20 minut.

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu

Preglej ostale recepte