Kokosova vroča čokolada

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: Štorasta Cimra

Sestavine

Za 2 osebi:

  • ostanek čokoladne župe (stopite rebro čokolade z žlico kokosove masti)
  • 5 žlic kokosovega mleka
  • 10 žlic vode
  • 1 žlica škroba
  • ščep soli
  • kokos za okras
  • okoladne ostružke za dekoracijo

Priprava

Stopimo čokolado in maščobo. Dodamo vroče kokosovo mleko in ščep soli.

V drugi skodelici stopimo žlico škroba v vodi. Zmešamo vse skupaj. Lahko segrevamo v mikrovalovki ali na štedilniku. Verjetno tudi zunaj ob tabornem ognju (nepreverjeno). Ko dodamo škrob, segrevamo še kakšno minuto in občasno premešamo. Ko se začne strjevati, lahko serviramo. Nočemo pudinga, ki je čisto trd, ampak vročo, še tekočo čokolado.

Okrasimo. Če smo v dvomih, koliko okrasnih ostružkov in kokosa ... Dodamo še malo.

Več receptov Štoraste Cimre lahko najdete na njenem štorastem facebookuyoutubu in blogu

Preglej ostale recepte