Angelsko pecivo

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Mateja

Sestavine

Za pekač dimenzij cca 20 x 28 cm:

  • 1 skodelica pšeničnega zdroba
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica mletih orehov
  • ½ skodelice olja
  • 1 skodelica rastlinskega mleka (sojino, mandljevo…)
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 žlički nadomestka za jajca (npr. Orgran)*
  • 4-5 sladkih olupljenih in naribanih jabolk
  • 2-3 žlice moke
  • Žlička cimeta
  • 1 limona ali pomaranča
  • Opcijsko: pest rozin, namočenih v rumu
  • Opcijsko: 20 dag čokolade za kuhanje za čokoladni obliv

*ali npr. mešanica 1 žlice lanenih semen, zmletih s 3 žlicami vode 

Priprava

Pekač namastimo z oljem in pomokamo. Nadomestek za jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo rastlinsko mleko in olje ter ponovno zmešamo. Nato vmešamo suhe sestavine, dokler masa ni povsem homogena. Vmešamo še naribana jabolka s cimetom, po želji rozine in nazadnje dodamo še nastrgano lupinico 1 limone in malo limoninega soka. Vlijemo v pekač in pečemo približno pol ure na 190°C. Pečeno in ohlajeno pecivo po želji prelijemo s čokolado. 

Preglej ostale recepte