Makaroni v kozici

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 60 minut
Avtor: Zdenko

Sestavine

Za 4 do 6 oseb:

  • 1/2 skodelice kvasnih kosmičev
  • 1/3 skodelice nebeljene večnamenske moke
  • 1 skodelica zelenjavne juhe
  • do 1–1/2 skodelice vode
  • 1–1/2 jedilne žlice sojine omake ali tamarija
  • 1/2 jedilne žlice česna v prahu
  • 1/4 jedilne žlice paprike
  • 1/4 jedilne žlice posušene bazilike
  • 1/4 jedilne žlice posušenega origana
  • 110 g paradižnikove omake
  • 2 skodelici makaronov (polžkov), kuhanih po navodilih na embalaži

Priprava

Pečico ogrejemo na 350 °C.

V srednje veliki ponvi zmešamo moko in kvasne kosmiče. Postavimo zmes na majhen ogenj in mešamo, dokler ne postane sipka. Med mešanjem počasi dodajamo zelenjavno juho, da dobimo gosto maso. Dodajamo po četrt skodelice vode naenkrat, da dobimo gladko in malce gosto omako. Dodamo ostale sestavine – razen makaronov. Dobro premešamo.

V kozico damo kuhane makarone in vmešamo omako. Pečemo 30 minut oz. dokler omaka ne prične brbotati.

Vir: www.peta.org

Preglej ostale recepte