Umešan tofu

Kategorija: glavna jed SOS recept
Predviden čas priprave: 20 minut
Avtor: Janja

Sestavine

Za 4-5 porcij:

  • 1/3 skodelice jušne osnove
  • 1 skodelice nasekljane čebule
  • 1 skodelice paprike
  • 1 skodelice svežih gob
  • 400g čvrstega zdrobljenega tofuja
  • 2 žlici gorčice
  • 1 čajne žličke čilija
  • ¼ čajne žličke kopra
  • ¼ čž česna v prahu
  • ¼ čž kurkume
  • ščepec soli
  • nekaj ščepcev popra
  • 1 skodelica sveže kuhane špinače

Priprava

Jušno osnovo nalijte v veliko neoprijemljivo ponev. Dodajte čebulo, papriko in gobe. Kuhajte približno 4 minute, občasno premešajte. Dodajte zdrobljen tofu, gorčico in začimbe. Kuhajte nadaljnjih 5 minut, občasno premešajte. Dodajte špinačo, dobro premešajte in kuhajte še dodatno minuto. Postrezite še vroče.

Dodatni nasveti: Ta recept je dober tudi z drugačnimi verzijami tofuja, na primer svilnatim tofujem – za drugačno čvrstost jedi. Nekatere začimbe lahko izpustite, kurkuma pa daje jedi tipično rumeno barvo. Po želji lahko izpustite zelenjavo oziroma dodate še kako drugo.

Umešan tofu je odličen za prehod na vegansko dieto, sploh za tiste ki bi utegnili pogrešati umešana jajca.

Vir: http://www.drmcdougall.com/health/education/recipes/

Preglej ostale recepte