Presni jabolčni zavitek

Kategorija: sladica presna jed SOS recept
Predviden čas priprave:
Avtor: Evkaliptus.si

Sestavine

  • 6 velikih banan
  • 5 srednje velikih jabolk
  • 1 skodelica rozin
  • 1 jušna žlica cimeta v prahu
  • 1 jušna žlica limoninega soka
  • 1 čajna žlička nastrgane limonine lupinice

Priprava

Banane v blenderju ali multipraktiku zmešamo v gladko kašico, ne da bi dodajali vodo. Polovico mase razmažemo po pladnju, obloženem s papirjem za peko, v obliki kvadrata. Ponovimo z drugo polovico mase na drugem pekaču. Sušimo na 80°C približno 3 ure, lahko pa uporabimo tudi dehidrator (v tem primeru sušimo čez noč).

Ko sta oba kosa testa gotova, položimo enega na drugega, da se prekrivata. Nato začnemo s pripravo jabolčnega nadeva: v multipraktiku združimo jabolka, narezana na večje kose, rozine, cimet, limonin sok in nastrgano limonino lupinico. S funkcijo pulse jih zmešamo v nadev, ki naj še vedno ohrani koščke jabolk in rozin. Premažemo ga prek testa in ob robovih pustimo nekaj praznega prostora, kot pri klasičnem zavitku.

Počakamo nekaj minut, da vlažni nadev zmehča “testo” (sveže posušeno je običajno hrustljavo in se rado lomi). Nato vse skupaj zavijemo v zavitek in postavimo v hladilnik za kakšno uro. V tem času bo zavitek postal mehkejši in ga bomo lažje rezali. 

Preglej ostale recepte