Za 4 osebe:
za solato:
za falafel:
Solata:
Kuskus pripravimo po navodilu na embalaži (prelijemo z vrelo vodo, pustimo nekaj časa) in ga ohladimo.
Operemo in narežemo solato in vso zelenjavo, dodamo olje, limonin sok, sol, po okusu, zmešamo z ohlajenim kus-kusom, pustimo v hladilniku, medtem ko pripravljamo falafle.
Kroglice:
V mešalniku drobno zmeljemo čičeriko, postopoma dodajamo česen, koriander, peteršilj, začimbe, olje, moko, ...
Zmes postavimo v hladilnik za vsaj 20 minut.
Oblikujemo kroglice, ki jih ocvremo v vročem olju, dokler ne postanejo lepo rjave barve. Položimo jih na papirnate brisačke, da odstranimo odvečno olje.
Postrežemo solato, dodamo kroglice, po želji dodamo še humus, balzamični kis, ...
Za lažje oblikovanje kroglic lahko po potrebi dodamo nekaj vode/olja, če je zmes pregosta, ali moke, če je preredka in razpada.