Krompirjeva juha z bučkami

Kategorija: juha
Predviden čas priprave: 35 minut
Avtor: Laura in Martin

Sestavine

Za 4 osebe:

  • kokosovo maslo
  • 4 veliki krompirji
  • 2 srednje veliki bučki
  • 1 čebula
  • 300 ml zelenjavne jušne osnove
  • 400 ml rastlinskega mleka (sojino)
  • poper,  sol (po želji)
  • 2 kosa polnozrnatega kruha

Priprava

Na kokosovem maslu prepražimo čebulo, da se zmehča, dodamo na kose narezan krompir, premešamo, dodamo še narezane bučke. Zalijemo z jušno osnovo, ko zavre, kuhamo še 20min na srednji temperaturi; dodajamo vodo po potrebi.

Juho odstavimo, premešamo z paličnim mešalnikom, vmes prilivamo mleko, posolimo in popopramo po okusu in vse še enkrat dobro zmešamo. Kuhamo še dodatnih 10 minut, vmes večkrat premešamo.

Postrežemo s kruhom, po želji ga lahko npr. narežemo na manjše kocke in popečemo na kokosovem maslu.

Preglej ostale recepte