Kuhan amarant z zelenjavo

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Laura

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 220 g amaranta
  • 1 bučka
  • 1 por
  • 1 čebula
  • nekaj češnjevih paradižnikov
  • nekaj šampinjonov
  • žlica kokosovega masla
  • Sol in poper (po želji) 

Priprava

Amarant skuhamo v vreli vodi, večkrat premešamo, kuhamo 20 minut na srednji temperaturi. Kuhanega dobro izperemo pod toplo vodo.

Raztopimo kokosovo maslo, prepražimo čebulo, da se zmehča, dodamo narezan por, bučke, gobe, paradižnik. Pokrijemo in večkrat premešamo, čez 5 minut ugasnemo. Posolimo in popopramo po okusu, dodamo amarant. 

Amarant je izjemno hranljivo žito z visoko vsebnostjo beljakovin, kalcija, železa, magnezija in ne vsebuje glutena. 

Preglej ostale recepte