Tapiokin puding

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 25 minut
Avtor: Laura in Martin

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 2,5 dcl tapioke (kroglice)
  • 1,3 l vode
  • 5 dcl rastlinskega mleka (sojino)
  • vanilija (1 strok)
  • 1/4 zavoja trde kokosove paste
  • sladkor (po želji)
  • ščepec soli
  • 4 žlice marmelade, čokolade (po želji)

Priprava

Zavremo vodo, dodamo tapioko, premešamo in kuhamo 10 minut na srednji temperaturi. Kuhano tapioko dobro speremo pod mrzlo vodo.

V mleku raztopimo kokosovo pasto, dodamo vanilijo (strok razpolovimo, ven postrgamo semena, ki jih uporabimo), solimo, sladkamo po želji. V vrelem mleku potem kuhamo tapioko 4 minute, vmes večkrat premešamo.

Skodelice umijemo z mrzlo vodo, vanje nalijemo puding, po želji dodamo marmelado, čokolado, sadje.

Ohladimo, da se strdi.

Komentar:
Tapiokine kroglice se pridobivajo iz korenine tropske rastline. So prijetno nežnega okusa. Vsebujejo vitamine B-kompleksa, fosfor, kalcij, kalij, magnezij, železo in ne vsebujejo glutena.

Preglej ostale recepte