Zelenjava s pečenim krompirjem

Kategorija: glavna jed SOS recept
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 400 g krompirja
  • 400 g različne zelenjave (npr. korenje, brokoli, stročji fižol, zelena, koleraba, bučke, jajčevci)
  • 1 čebula
  • olje*
  • sol*
  • peteršilj ali poljubna zelišča, ki se podajo h krompirju

Priprava

Zelenjavo narežemo na koščke, solimo in podušimo.

Krompir olupimo, narežemo na ploščice in spečemo v pečici ali na ponvi na malo olja. Dodamo sol in peteršilj (ali druga zelišča).

Čebulo olupimo in sesekljamo ter pečemo na segretem olju, da postekleni.

Dodamo dušeno zelenjavo, previdno premešamo in postrežemo skupaj s krompirjem.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, pri pripravi ne uporabite soli in olja. Za praženje namesto olja uporabite vodo in/ali malo sojine omake.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte