Testenine s paradižnikovo omako

Kategorija: glavna jed SOS recept
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Katjuša

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 200 g testenin brez jajc
  • 6 pelatov ali manjših zrelih paradižnikov
  • 150 g graha iz konzerve ali kuhanega graha
  • 4 žlice olja*
  • 1 žlico suhe bazilike ali 5 sesekljanih, svežih listov
  • sol*
  • žlica česna v prahu ali 1 strok sesekljanega česna
  • 1 čebula

Priprava

Skuhamo testenine in jih odcedimo.

Paradižnike oz. pelate poparimo z vrelo vodo, da olup odstopi. Olupljene narežemo na kockice.

Čebulo sesekljamo in popražimo na olju.

Dodamo kockice paradižnika, zalijemo z vodo in kuhamo 10 minut.

Dodamo sol, baziliko, česen in grah.

Pustimo, da vre 5 minut in poskusimo, ali smo dodali dovolj začimb. Ko je kuhano, še vročo
omako polijemo po testeninah in postrežemo.

* Če želite pripraviti jed z nizko vsebnostjo soli, olja in sladkorja, soli ne dodajte, namesto olja za praženje pa uporabite vodo in/ali malo sojine omake.

*Uporabite polnovredne testenine.

Vir: Brošura Nasveti in preprosti recepti za pripravo veganskih jedi v restavracijah in na potovanjih (povezava)

Preglej ostale recepte