Za 12 kosov:
Testo:
Za praženje:
V skledo damo vročo vodo, kvas in sladkor. Premešamo in pustimo, da stoji 5 minut. Dodamo sol in olivno olje. Počasi mešamo in dodajamo moko, vse dokler ne nastane testo, ki naj bo elastično, a vseeno lepljivo.
Testo prestavimo v večjo skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da pri sobni temperaturi vzhaja 2 uri. Testo bo precej naraslo.
Ko je testo vzhajalo, ga za eno ali dve uri damo v hladilnik, tako da bomo naan lažje oblikovali.
V manjši posodi zmešamo olivno olje, česen, ter sesekljan koriander.
Delovno površino pomokamo, testo pa razdelimo na 12 enakih delov, ki naj bodo približno takšne velikosti, kot je žogica za tenis. Vsako 'žogico' zvaljamo, tako da dobimo testo v obliki palačinke (naj bo široka približno 20 cm, ni pa potrebno, da je popolnoma okrogla, naan mora namreč biti neenakomerne oblike).
Ponev namastimo z olivnim oljem, ki ga na majhnem ognju segrejemo. Testo položimo na ponev, zgornjo plast naana pa namažemo z mešanico olivnega olja, česna in koriandra. Na zgornji površini naana bomo kmalu opazili večje mehurje. Pečemo, vse dokler se naan ne obarva zlatorjavo, nato ga obrnemo (po približno 2 ali 3 minutah). Tudi drugo stran namažemo z mešanico olja, česna in koriandra. Ko je naan na obeh straneh enake zlatorjave barve, ga prestavimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnatimi brisačami. Na koncu ga še potresemo z mleto morsko soljo.
Lahko postreženo z juho iz rdeče leče (recept najdete na naši spletni strani).
Vir:www.alaskafromscratch.com