Za 3 osebe:
V ponvi segrejemo olje. Vanj stresemo čebulo in dušimo 5 minut ob mešanju, da se zmehča. Dodamo česen, koriander in kumino ter pražimo 1 minuto ob občasnem mešanju. Dodamo bučke in malce vode ter kuhamo 4–5 minut ob stalnem mešanju, dokler tekočina ne izpari. Mešanico prestavimo v skledo.
Dodamo fižol in ga zmečkamo. Vmešamo peteršilj ter začinimo s soljo in poprom.
Pečico ogrejemo nastavljeno na žar. Mešanico razdelimo na 4 dele. Vsak del povaljamo v moki in oblikujemo ploščate, okrogle pleskavice. Pokapljamo z oljem in pečemo 4–5 minut na vsaki strani. Maso lahko popečemo tudi na olju. Postrežemo s kruhki ali solato.
Recept je prirejen po knjigi Vegetarijanske jedi: več kot 100 okusnih novih receptov; Založba Učila.
Fotografija:http://soletsgetcooking.wordpress.com/2011/01/15/mexican-bean-burgers/