Pleskavica iz fižola

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 30-45 minut
Avtor: Sabina

Sestavine

Za 3 osebe:

  • 1 jedilna žlica sončničnega olja
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 1 drobno nasekljan strok česna
  • 1 čajna žlička mletega koriandra
  • 1 čajna žlička mlete orientalske kumine
  • 150 g na drobno nasekljane sveže bučke
  • 425 g poljubnega fižola iz pločevinke (odcedimo in splaknemo)
  • 2 jedilna žlica sveže nasekljanega peteršilja
  • sol in poper
  • moka

Priprava

V ponvi segrejemo olje. Vanj stresemo čebulo in dušimo 5 minut ob mešanju, da se zmehča. Dodamo česen, koriander in kumino ter pražimo 1 minuto ob občasnem mešanju. Dodamo bučke in malce vode ter kuhamo 4–5 minut ob stalnem mešanju, dokler tekočina ne izpari. Mešanico prestavimo v skledo.

Dodamo fižol in ga zmečkamo. Vmešamo peteršilj ter začinimo s soljo in poprom.

Pečico ogrejemo nastavljeno na žar. Mešanico razdelimo na 4 dele. Vsak del povaljamo v moki in oblikujemo ploščate, okrogle pleskavice. Pokapljamo z oljem in pečemo 4–5 minut na vsaki strani. Maso lahko popečemo tudi na olju. Postrežemo s kruhki ali solato.

Recept je prirejen po knjigi Vegetarijanske jedi: več kot 100 okusnih novih receptov; Založba Učila.

Fotografija:http://soletsgetcooking.wordpress.com/2011/01/15/mexican-bean-burgers/

Preglej ostale recepte