Rožičev čokoladni namaz

Kategorija: namaz
Predviden čas priprave: 10 minut
Avtor: Anamarija

Sestavine

Za 1 skodelico:

  • 1/2 skodelice fino mlete rožičeve moke
  • 1/2 skodelice fino mletega rjavega sladkorja
  • 1/4 skodelice olja
  • 2–3 jedilne žlice pravega kakava (odvisno, kako grenkega želite)
  • mleti lešniki (po želji)

Priprava

S pomočjo kavnega mlinčka ali blenderja fino zmeljite rožičevo moko. Lahko ga malo prepražite, da še malo pridobi na okusu. Nato zmeljite rjav trsni sladkor. Oboje dajte v posodico, v kateri boste hranili namaz in prelijte s toliko olja, da nastane homogena zmes. Dodajte še kakav in mlete lešnike, premešajte in namaz je pripravljen. Lahko ga hranite na sobni temperaturi, da ostane tekoč. Zdrži vsaj 3 tedne.

Preglej ostale recepte