Enostavna juha iz bučk

Kategorija: juha
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 2-3 osebe:

  • 400 g bučke
  • 2 dl vode (če želite malo bolj redko juho, dodajte malo več vode)
  • sol z začimbami 
  • začimbe po izbiri (sama dodam še baziliko)
  • pol čebule
  • kokosova maščoba

Priprava

Bučko umijemo, ji odrežemo konce, jo olupimo in narežemo na kocke. Olupimo pol čebule in jo narežemo. Posodo postavimo na štedilnik ter v njej raztopimo malo kokosove maščobe oz. tisto kar uporabljate za kuhanje. Popražimo čebulo ter ji dodamo narezane bučke.

Vse skupaj pražimo par minut ter zalijemo z vodo in kuhamo še 15 minut. Kasneje dodamo še malo soli z začimbami in začimbe (tu se lahko poigravate z okusi in dodate začimbe po želji). Juho odstavimo in jo s paličnim mešalnikom zmeljemo. Kdor želi, lahko juho še malo pokuha ter ji doda jušno kocko.

Juho lahko jeste za kosilo ali za večerjo, je pa tudi hladna zelo okusna.

*Juho lahko postrežete tudi v bučki. Bučko izdolbete z žličko za sladoled, sredico pa porabite za juho.

Preglej ostale recepte