Ajdovo pecivo z jabolki

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 1 pekač (24x15 cm):

  • 100 g ajdove moke oz. 1 skodelica za 2 dl
  • 50 g rožičeve moke
  • 200 ml rastlinskega napitka
  • 1 naribano jabolko
  • 2 žlici ali ena zvrhana žlica čičerikine moke
  • 4 žlice olja
  • žlička vinskega kamna
  • ščepec soli
  • 2  žlici olja za pekač (olje more pokrivati dno pekača)

Priprava

Najprej zmešamo suhe sestavine, ki jim kasneje postopoma dodamo rastlinski napitek in olje. Vse skupaj zmešamo in dodamo naribano jabolko (sama ga olupim, vi pa kakor želite, če vas lupina v pecivu ne moti, lahko naribate kar neolupljeno jabolko). Še enkrat vse zmešamo z metlico oz. z žlico.

Namastimo pekač in vanj vlijemo maso. Pečemo v ogreti pečici (ventilacijska pečica) na 160 °C , 20 minut do pol ure (jaz pečem 20 minut in pustim biskvit še 10 minut v ugasnjeni pečici).

Pekač z veganskim ajdovim biskvitom pustimo, da se malo ohladi nato ga narežemo na kocke in ponudimo.

*Ajda je bolj grenka, zato lahko tisti, ki je niste navajeni, dodate še malo sladkorja. Pecivo lahko premažete tudi z marmelado. 

Preglej ostale recepte