Presna lešnikova tortica z banano

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 3 ure
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 2 osebi: 

Za spodnjo plast: 

  • 50 g zmletih lešnikov
  • 70 g datljev
  • 40 g suhih sliv
  • 30 g rožičeve moke
  • 15 g zdrobljenih bučnih semen
  • 100 ml rastlinskega napitka

Za zgornjo plast:

  • 2 banani
  • 40 g kokosove moke
  • 45 ml kokosovega mleka
  • malo limoninega soka, da banana ne bo potemnela

Priprava

Priprava spodnje plasti:

Datlje in suhe slive narežemo ter jih namočimo za vsaj 1 uro, da se zmehčajo, ker se bodo lažje zmleli. Če pa nimate časa, jih ni treba namakati. 

Najprej zmeljemo datlje in suhe slive, ter jim šele potem dodamo ostale sestavine. Maso zmešamo še enkrat. Maso preložimo na peki papir, ki ga smo ga predhodno dali na pekač, to pa zato, da bomo tortico lažje dobili ven. Tortico damo za vsaj 1 uro v hladilnik.

Priprava zgornje plasti:

V paličnem mešalniku (jaz sem ga vmes umila) zmeljemo 2 banani in kokosovo moko ter dolijemo kokosovo mleko. Da banana ne bi potemnela, sem dodala še malo limoninega soka. Maso z banano razporedimo čez spodnjo plast in jo postavimo za vsaj 2 uri (ali še bolje čez noč) v hladilnik. 

Presno lešnikovo tortico z banano narežemo in ponudimo!

Preglej ostale recepte