Pehtranovi buhteljčki

Kategorija: sladica
Predviden čas priprave: 2 uri
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 12 buhteljčkov: 

  • 360 g pirine moke
  • 200 ml riževega napitka
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 žlica kokosovega sladkorja (lahko tudi več)
  • 2 žlici pehtrana
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 žlička vinskega kamna
  • olivno olje za pekač

Priprava

V posodo stresemo suhe sestavine (moko, pehtran, kokosov sladkor, vinski kamen in sol). Vinskega kamna in soli nikoli ne smemo dati skupaj, ker potem testo ne vzhaja. Dolijemo olivno olje, mineralno vodo ter topel rižev napitek ter vse skupaj zmešamo z žlico. Maso postavimo za vsaj uro na tolpo, da vzhaja. Jaz sem jo dala v ogreto pečico (50 °C). 

Pečico prižgemo na 160 °C. Iz testa oblikujemo manjše kroglice in jih polagamo na pekač (velik 24x16 cm), kamor smo prej nalili malo olja. Pekač postavimo v ogreto pečico, pečemo 45 minut.

*Kdor želi, lahko buhteljčke napolni z marmeldo.

Preglej ostale recepte