Bučkini polpeti

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 30 minut
Avtor: Špela Kastelic

Sestavine

Za 2 osebi:

  • 1/3 velike bučke
  • 1 por
  • 1 skodelica drobljenih ovsenih kosmičev
  • 1 čebula
  • 1 žlička sode bikarbone
  • kokosova maščoba ali olje za peko
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička origana
  • 1/3 skodelice riževega napitka
  • ščepec soli z začimbami

Priprava

Najprej operemo bučke in por ter olupimo čebulo. Bučko olupimo in jo narežemo na kocke. Por in čebulo narežemo. Narezano zelenjavo zložimo v palični mešalnik in vse skupaj zmeljemo. Zmleto zelenjavo stresemo v večjo posodo ter ji dodamo kurkumo, baziliko, origano in sol. Mešanici dodamo tudi žličko sode bikarbone, da bodo polpeti lepo narasli. Zmesi dodamo pol skodelice drobljenih ovsenih kosmičev ter vse skupaj zmešamo z žlico. Masi dodamo še malo riževega napitka in pustimo stati vsaj 10 minut. Če je masa preredka, dodamo še malo kosmičev, če je pa presuha še malo riževega napitka. V ponev damo žličko kokosove maščobe ali olja ter z vlažnimi rokami oblikujemo polpete. Popečemo jih na olju, na vsaki strani 5 minut. 

Preglej ostale recepte