Presne testenine s paradižnikovo omako

Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 10-15 minut
Avtor: Špela

Sestavine

  • 600 g bučk
  • 25 g suhih paradižnikov
  • 1/4 paprike
  • 1/2 čajne žličke česna v prahu (ali malo svežega česna)
  • 1/2 čajne žličke čebule v prahu (ali malo sveže čebule)
  • 1/2 čajne žličke origana
  • 1/2 čajne žličke bazilike
  • 3 jedilne žlice sončničnih semen
  • 3 jedilne žlice mletega neoluščenega sezama
  • 2 jedilni žlici kvasnega posipa
  • 1 jedilna žlica hladno stiskanega olivnega olja
  • sol
  • sveža bazilika (za okrasitev)

Priprava

V posodo naribajte bučke, dodajte pol žličke soli, premešajte in postavite za nekaj ur v hladilnik.

Suhe paradižnike za nekaj ur namočite v manjšo količino vode, da se omehčajo.

Bučke nekoliko ožemite (stisnite, da odteče tekočina). Preložite jih na krožnik in jim dodajte olivno olje, sončnična semena ter sezam. Premešajte.

Napojene suhe paradižnike odcedite (vode ne zavrzite) in jih skupaj s papriko, česnom in čebulo zmiksajte s paličnim mešalnikom. Da dosežete primerno gostoto omake, dodajte potrebno količino paradižnikove vode. Začinite z origanom, baziliko in soljo.

Omako prelijte preko testenin, potresite s kvasnim posipom in okrasite s svežo baziliko.

Preglej ostale recepte