"Sčiliran" vegi golaž
Kategorija: glavna jed
Predviden čas priprave: 40 minut
Avtor: Maja
Sestavine
Za 6 oseb in več:
- repično olje
- 6-8 čebul
- 1 paket velikih sojinih koščkov (250 g sojinega mesa Natura, Žito)
- 4–6 korenčkov
- 2–4 rdeče paprike
- 200 g koruze
- 200 g paradižnikove mezge
- nekaj ščepov moka
- 3–4 ščepi čilija oz. po okusu
- šopek svežega peteršilja
- šopek sveže bazilike
- 1 vrečka začimbne mešanice za golaž (preverite sestavine!)
- 4 jedilne žlice sojine omake
- 4 čajne žličke rdeče paprike v prahu
- 3–4 lovorjevi listi
- himalajska sol
Priprava
Zavremo vodo in v njej namočimo sojine koščke (10 minut), nato dobro odcedimo.
V veliki posodi na repičnem olju dobro prepražimo čebulo in čili (5 minut).
Dodamo na koščke narezano zelenjavo in sojine koščke ter pražimo 5 minut.
Dodamo paradižnikovo mezgo, sojino omako, nasekljane sveže začimbe in začimbe v prahu.
Kuhamo 20 minut (zadnjih 10 minut vmešamo nekaj ščepov moke, da se golaž rahlo zgosti).
Postrežemo s pire krompirjem, polento ali kuskusom.